The Wipe Outs (Zevenbergen 1964-1969)

Bezettting:

Peter Fens (sologitaar)

Ton Rijnart (slaggitaar)

Jan van Gils (basgitaar)

Marcel Kanters (drums)

Kees van Fessum (zang)

 

Opgericht in 1964. In 1965 definitief doorgebroken in haar succesrijkste formatie, bestaande uit; Peter Fens sologitaar, Jan van Gils basgitaar, Ton Rijnart ritmegitaar, Marcel Kanters drums, en Kees van Fessem zang.

 

In de jaren vanaf 1965 heeft de groep vele optredens verzorgd, waardoor ze uitgroeide tot een van de populairste “beatbands” van West Brabant. De zeer actieve fanclub kende op haar hoogtepunt een bestand van 450 leden, een aantal, waar menige professionele band uit die tijd jaloers op kon zijn. De concurrerende formatie in Zevenbergen was The Soaks.

 

Verkering, werk en dienstplicht, waren er oorzaak van dat op 30 april 1969 het doek viel voor The Wipe Outs.

 

Jaren bleef het stil tot in 1989 een uitnodiging werd ontvangen om een optreden te verzorgen in het spektakelstuk, dat werd opgevoerd ter gelegenheid van het 700- jarig bestaan van Zevenbergen. Dat optreden kwam er. Maar dit was voor de groep niet voldoende. Het doel werd verlegd naar een eenmalig optreden voor alle toenmalige fans, met als testcase een optreden tijdens de braderie in Klundert in 1991.

 

Uit het repertoire, dat op 18 januari 1992 te horen was, is een selectie gemaakt, welke in december 1991 werd opgenomen in een muziekstudio in Breda. In eigen beheer van The Wipe Outs is van deze opnamen een muziekcassette samengesteld, welke is uitgebracht als blijvende herinnering aan de legendarische band “The Wipe Outs”. Nummers van de cassette werden al gespeeld door The Wipe Outs in de jaren zestig, waaronder uiteraard Wipe Out van The Ventures (eigen medley creatie).

 

De band is in 1993 ontbonden. Jan van Gils en Ton Rijnart hebben daarna de band voortgezet met enkele andere musici en sinds 2002 spelen zij in de band "Just for Fun" en hebben menig nummer van The Wipe Outs op hun repertoire.

 

Bron: Ton Rijnart (foto's en info)