The Coradjacs (St. Willebrord 1960s)

Bezettting:

Cora Konings (zang) naar The Mooks

André de Jong (gitaar) naar De Rekels

Jack Wagtmans (gitaar) naar De Rekels

 

Het trio The Coradjacs met zangeres Cora Konings (geboren als Corra in 1946) uit Sint Willebrord nam sedert ca. 1962 regelmatig deel aan talentenjachten in de regio West Brabant. In juni 1962 deden zij voor het eerst mee aan het Internationaal Brabants Songfestival te Oisterwijk en bereikte ze de finale.Een jaar later behaalden ze in Oisterwijk de 7e plaats en wonnen zij een belangrijke prijs. Cora Konings werd daar ontdekt door talentenscouts van platenmaatschappij Bovema/Appèl Records en mocht haar eerste soloplaat maken. De single Mijn Deur Staat Altijd Open / Mary en Johnny (Columbia Appèl 45CH3041) werd in november 1963 uitgebracht.

 

In 1964 won Cora met begeleiding van The Yards uit Prinsenbeek de finale van "Talent is Troef" op de Grote Markt in Breda. Hieruit volgden proefopnamen bij Tony Dirne en een platencontract bij Polydor. Twee singles werden van haar uitgebracht in de periode 1964-1965.

 

Cora Konings ging vanaf 1970 bij The Mooks zingen. Haar jongere naamgenote Corry Konings was in de periode 1966-1968 zangeres/gitarist van The Mooks en was naar De Rekels vertrokken.

 

Cora nam als solozangeres in 1970 nog een plaat op voor het Telstar label van Johnny Hoes en wegens het succes van Corry Konings wijzigde ze in 1971 haar naam in Milly. Daarna volgden nog 2 singles van Milly & The Mooks op het Lowland label.

 

André de Jong (basgitaar) en Jack Wagtmans (gitaar) waren later in de zestiger jaren medeoprichters van De Rekels. Hun successtory met Corry & de Rekels begon in 1969 o.l.v. Pierre Kartner.