The Funny's (Nieuw Vossemeer 1964-1965)

THE FUNNY'S (1964-1965)

Jac Geers (sologitaar) naar The Strangers (Steenbergen)

Ad Luijks (slaggitaar, zang)

Frie Hamers (slaggitaar, zang)

Pierre Haast (bas)

Bert van Drunen (drums) naar Rossa Nova (1974)

 

Begin 1964 werd The New Foxlake's Skiffle Group ontbonden en besloten 4 groepsleden samen met drummer Bert van Drunen door te gaan als The Funny's. Alleen drummer Bert van Drunen had de plaats van Bram Bosters ingenomen. Ze waren het vaste orkest in 't Wagenhuis van kastelein Theo Bosters en werden een begrip in heel West-Brabant. Johnny Goverde was hun actieve manager.

 

In 1965 viel ook het doek voor The Funny's. Jac Geers bleef actief als gitarist bij The Strangers (voorheen The Jumping Sharks) uit Steenbergen. The Strangers werden het Trio The Strangers. We zitten dan aan het eind der 60-er jaren. De Four Tak uit Oud Gastel vielen uiteen, nadat de helft als De Pedro's was doorgegaan. Henk Tak haalde Jac Geers in april 1971 naar de Four Tak en tot eind 1972 leefde hij als semi-professionele muzikant.

 

Drummer Bert van Drunen was in 1974 een van de oprichters van de zang- en dansgroep Rossa Nova in Roosendaal. Hij nam de solozang voor zijn rekening, maar werd een paar jaar later opgevolgd door Will Rommens alias Will Carter Davis (ex- X-45 en Reborn) uit Roosendaal. 

 

The Funny's werden in 1994 opnieuw opgericht. Ad Luijks was 'De Free' toevallig tegengekomen tijdens een dorpsfeest in Nieuw- Vossemeer en van het een kwam het ander. Bassist Pierre Haast en Jac Geers waren weer van de partij. Alleen de plaats van de originele drummer werd ingenomen door Rook Maas. Op 11 mei 1996 speelden ze weer voor het eerst samen in 't Wagenhuis. In de plaats van Frie Hamers kwam Rein Witteveen bij The Funny's. In januari 2001 werd er een CD opgenomen in het Wapen van Steenbergen en uitgebracht onder de noemer "To Remember" (East&11)

 

Met dank aan Rien Jansens, Ad Luijks en Jac Geers voor de foto's en de informatie.