The New Foxlake's Skiffle Group (Nw.Vossemeer 1960-1964)

Bezetting:

Ad Luijks (gitaar, zang)

Frie Hamers (gitaar, zang)

- Jac Geers (gitaar) (1963-1964)  ex- The New Foxlake's Skiffle Group

Pierre Haast (bas)

Bram Bosters (drums)

 

Ook in Nieuw Vossemeer sloeg aan het eind der 50-er jaren de rock & roll vlam in de pan. Ten huize van de muzikale familie Luijks werden zelfs 2 orkesten opgericht. Willy (Billy) Luijks richtte het rock ensemble The Billy Lucky Rockets op met een jonge Jac Geers uit De Heen op electrische Egmond gitaar.


Ad Luijks de broer van Willy bleef niet achter en door hem werd The New Foxlake's Skiffle Group opgericht. Een spitsvondige naam om in te lijsten!


Jac Geers groeide op in De Heen, waar zijn ouders destijds café 't Schippershuis exploiteerden. De grammofoonplaten in de jukebox inspireerden hem om zelf ook muziek te gaan maken en zijn eerste gitaar kocht hij bij muziekhandel Johnny Goverde (Jan Boezeroen) in Steenbergen. Van hem kreeg hij ook zijn eerste gitaarlessen en nog meer leerde hij van Indische klasgenoten op de LTS in Bergen op zoom. The Billy Lucky Rockets was zijn eerste groep. Ze speelden voornamelijk op zondagmiddag in het Patronaat in Nieuw Vossemeer. The New Foxlake's Skiffle Group (NFSG) was daar ook altijd te vinden. Naast Ad Luijks was ook gitarist Frie Hamers een uitstekende zanger van deze skiffle band. Als 'De Free' is hij als straatmuzikant nog steeds te vinden op braderieën en evenementen in West-Brabant.

 

Toen The Billy Lucky Rockets stopten sloot Jac Geers zich aan bij de NFSG. Begin 1964 werd The New Foxlake's Skiffle Group ontbonden en besloten 4 groepsleden door te gaan als The Funny's.