Trio The Strangers (Jac Geers) (Steenbergen 1968-1971)

Trio The Strangers (1968 - 1971)

Jac Geers (sologitaar) ex- The Strangers; naar De Four Tak

Cees Geers (orgel) ex- The Strangers

Cor van Etten (drums) ex- The Strangers

 

Omstreeks 1963/1964 was er in Steenbergen een rock- en beatband actief onder de naam The Jumping Sharks. In 1965 veranderen zij hun naam in The Strangers en werd hun sologitarist Gerrit Brusselaars vervangen door Jac Geers van de uiteengevallen band The Funny's uit Nieuw-Vossemeer. Als na een tijdje ook bassist Tonnie Bastiaansen de groep verliet, besloten de resterende bandleden Cees Geers (orgel), Cor van Etten (drums) en Jac Geers (gitaar) door te gaan als Trio The Strangers. Het is dan eind jaren zestig en het trio trad enorm veel op in die tijd. Hun manager was Jan Uitdewilligen.

In april 1971 kreeg Jac Geers een telefoontje van Henk Tak om bij De Four Tak in Oud Gastel te komen spelen. Hun bassist en drummer waren naar De Pedro's vertrokken. Tot eind 1972 speelde Jac Geers als semi-beroeps muzikant gitaar en bas bij De Four Tak. Hij deed concerten in grote zalen door heel Nederland en België, TV optredens in Op Losse Groeven en studiosessies in de Telstar studio van Johnny Hoes. Na zijn periode bij De Four Tak ging Jac bij The Borriquitto's uit Moerstraten spelen.

 

In 1994 werden The Funny's weer opgericht door 4 originele groepsleden en op 11 mei 1996 stonden ze na 30 jaar weer op de planken in 't Wagenhuis in Nieuw-Vossemeer. Op 5 mei 2001 werd Jac Geers in een serie over 'oudere' muzikanten in de regio in BN-De Stem in het zonnetje gezet.