The Sky Lights (Sint-Maartensdijk 1961-1964)

Bezettting:

Marcel Vinjé (sologitaar/zang)

Johan Geluk (slaggitaar/zang) naar Park Lane (70-71)

Hans van Es (basgitaar)

Kees Vermeulen (drums)

 

Rock-'n-roll groep van het eiland Tholen. Drie groepsleden (Johan Geluk, Hans van Es en Kees Vermeulen) woonden in Sint Maartensdijk. Marcel Vinjé kwam uit Scherpenisse. Hun oefenruimte was op een zolder van een oude woning, nabij de Blauwstraat te Sint Maartensdijk.

 

Het allereerste optreden vond plaats in HCR Hof van Holland te Sint Maartensdijk in 1961. Ze speelden toen nog accoustisch bij gebrek aan electrische gitaren en zongen nummers van o.a. Buddy Holly en Cliff Richard. Later kwamen ze in bezit van betere instrumenten, maar ze waren al die jaren de enige rock-'n-roll band op het eiland Tholen. Wel lukte het deze jongens uit de klei het om in de muziek scene van Bergen op Zoom binnen te rollen en hadden ze goede contacten weten te leggen met de bekende Bergse musicus wijlen Piet Demmers.

 

De gitaristen speelden op Hoyer gitaren en drummer Kees Vermeulen was in het bezit van een Sonor drumstel. In 1964 viel de groep wegens studie, werk en verhuizing uiteen. Alleen Johan Geluk ging verder met gitaarspelen als invaller bij diverse groepen. In de periode 1970-1971 speelde hij als bassist bij de band Park Lane in Bergen op Zoom.

 

Bron: Johan Geluk (foto's en info)