The Selene's (Putte/Heide Kalmthout 1963-1968)

Bezetting:

Jenny van Robbroeck (sologitaar)

Gusta Teijsen (slaggitaar, drums, zang) ex- The Kontiki's

Nicole van Robbroeck (basgitaar, zang)

Liesje Hölscher (drums, gitaar, zang) naar Labyrinth

Sylvia ? (accordeon, drums, gitaar) tot 1966

Frank Witte (orgel) 1968-1969 ex- Civilisation 66; naar Labyrinth

 

The Selene's zijn ontstaan uit het gitaarorkest Acseta o.l.v. gitaarleraar Jos Cleiren uit Putte. Repetities van het orkest vonden plaats in Zaal De Roskam. Gitariste Gusta Teijsen speelde in de periode 1962-1963 tevens in het gitaar combo The Kontiki's, die  traden voor het eerst op tijdens een bonte avond van Acseta in De Roskam in Putte in 1962. Na het vertrek van zanger Frans van Laarhoven viel de groep uiteen.

 

Gusta Teijsen starrte begin 1963 met nog vier andere 'Acseta' meisjes uit Putte en Heide Kalmthout de meidengroep The Selene's. Een 'Selene' is een maangodin (Griekse mythologie). Ze begonnen als gitaar groep in de stijl van The Shadows, maar later getransformeerd tot beatgirls band. Ze speelden toen repertoire van The Kinks, The Beatles en The Rolling Stones.

 

Ze verschenen op de Belgische TV in 'Tienerklanken" en "Echo", in januari 1967 opgenomen in de Beethovenkelder in Mechelen. Ze hadden een fotoshoot voor het blad "Muziek Expres".

Poseerden op 4 februari 1967 voor de Starclub in Hamburg (zie foto), waar zij ook hebben opgetreden.

 

Rocco Granata probeerde een paar keer een platencontract te regelen, op voorwaarde dat ze Nederlandstalig repertoire zouden zingen. Dat wilden de beatgirls absoluut niet.