Take Five (Roosendaal 1966-1967)

Bezetting:

Wil Butters (zang) ex- Clover 5; vervangen door Achmed Albar; naar Windfall

Achmed Albar (zang) naar Clover Leaf

Rob Joling (gitaar) ex- Clover 5; naar Fanny Hill

Ruud Koeasi (gitaar) ex- Clover 5; naar John Wisse & The Civilians

Adrie Voorheijen (drums) ex- Les Richards, Wij Kwajt; naar Clover Leaf

Ruud Wenzel (bas) ex- Clover 5; naar Rose Valley Quintet

 

Beat- en rhythm & blues band, die vaak optrad in Bar-Dancing "De Aap" aan de Markt 14 (voorheen Fa. P. Luijsterburg, schilderswinkel, later Bar-Dancing-Discotheek Occotorro, Chinees Restaurant Kota Radja en thans Dakota'z). De eigenaren Ton en Hans Hofland afkomstig uit Noord-Holland exploiteerden eerst de Anston Bar in de Stationsstraat (hoek Vugtstraat). Ton Hofland was eerder soigneur geweest van wielrenner Ab Geldermans uit Beverwijk.

De band ontstond toen Wil Butters (Willy Malakusea), Ruud Wenzel, Ruud Koeasie en Rob Joling van de Indo band Clover 5 besloten om samen met drummer Adrie Voorheijen (ex- Les Richards) een nieuwe formatie te vormen. Het organisatiebureau 'Roulette' van Jacq van Loon en Adrie Voorheijen zorgde voor de promotie.

 

De zeer talentvolle zanger Achmed Albar kwam er als 6e man bij, maar Wil Butters vertrok tijdelijk naar een andere band. Achmed was de zoon van een Egyptische vader en een Indonesische moeder. In deze sterke samenstelling konden ze het moeiteloos opnemen tegen de bekende Nederbeat groepen, die in Dancing De Aap speelden. Ik heb zelf meegemaakt dat Achmed daar eens een paar nummertjes met de band de Tee-Set meezong. Peter Tetteroo (inmiddels onverleden) was vol lof over deze voor hem onbekende plaatselijke zanger. Achmed bracht het later met de Bergse/Roosendaalse groep Clover Leaf tot landelijke bekendheid. Na zijn terugkeer naar Indonesië bouwde hij daar een carrière als zanger op.