Thea van der List (Roosendaal)

Het Roosendaalse zangeresje Thea van der List was eind  50-er jaren in de eerste helft van de 60-er jaren actief. Zij woonde toen in de Eikenlaan te Roosendaal.

Zij werkte in 1959 mee als zangeres aan de uitvoering van 'Pukkel en Pukkel’ door de Roosendaalse cabaretgroep Klaveren Vijf met o.a. Jac Mol, Lau Machielse (als Pukkel en Pukkel) en Jan Mol. Ze trad regelmatig op met begeleiding van The Caldonians.

 

In 1961 deed zij mee aan de manifestatie Breda Nu en was succesvol op het songfestival in Oisterwijk en Radio Luxemburg. Verder trad ze op voor de voor de KRO radio in het programma Springplank. In februari 1962 verscheen zij op TV in het programma 'Rooster' (AVRO) en mocht zij later dat jaar een single voor het Philips label opnemen met begeleiding van het orkest o.l.v. Bert Paige. De song De Sombrero van Gaspar werd in 1934 voor het eerst uitgevoerd door het orkest van Xavier Cugar als El Sombrero de Gaspar. De Nederlandse tekst was van Lodewijk Post alias Gerrit den Braber. In februari 1963 presenteerde zij het nummer op de TV in het programma 'Sterren en Streken' (AVRO).

 

1962 Philips 318.787 PF De Sombrero van Gaspar / Ben ik jouw vriendinnetje?

 

 

Thea van der List - De Sombrero van Gaspar (Philips PF 318.787 1962