Corry en de Rekels (St. Willebrord/Etten 1960s/1970s)

Bezetting:

Jacques Wagtmans † (gitaar) ex- The Coradjacs

André de Jong (basgitaar) ex- The Coradjacs

Jos van Zundert (accordeon)

Kees Dekkers † (drums) tot 1970

- Frans Castelijn (drums)

- Rob Kraak (drums)

- Frans Biezen (zang) o.a ex- Les Cruches en Enclave Combo (Tilburg)

Corrie Konings (zang ex- The Mooks

 

Corry Konings begon met gitaarlessen toen ze twaalf jaar was. Ze vormde eerst samen met Mien Heeren uit Sprundel een duo en ze deden mee aan amateurfestivals in de regio. Corry kwam daarna als 15 jarig zangeresje in 1966 bij The Mooks. Eind 1968 werd zij daarin ontdekt door platenhandelaar Ries Brouwers (R.I.P) uit Sint Willebrord. Hij tipte Pierre Kartner. Corry was ondertussen gaan zingen bij De Rekels, waarvan een aantal bandleden in Etten woonden.

 

Frans Biezen uit Tilburg, die door Corry werd vervangen, zou later een succesvolle solocarrière uitbouwen onder de naam Frank Ashton. Eerder bracht hij platen uit onder de namen Frankie Duzzle, Frank Evans en (als duo) Frans & Monique.

 

De eerste single die Corry en de Rekels in 1969 uitbrachten was Vaarwel, ik zal geen traan om je laten en kwam in de Veronica Top 40 tot de 22e plaats. De tweede stem op het nummer werd ingezongen door Pierre Kartner. Dit zou hij bij alle singles van Corry en de Rekels blijven doen. Na Mijn stil verdriet kwam in 1970 het grote succes met Huilen is voor jou te laat. Dat nummer kwam tot #5 in de Top 40 en stond maar liefst 40 weken genoteerd, wat een record is.

 

Corry Konings verlaat De Rekels voor een solocarrière. De Rekels gaan met zangeres Hennie Lonis (Henny Bakkum)  aanvankelijk (1972-1975) succesvol verder als Hanny & de Rekels.