Acseta (Putte) 1960-1972

ACSETA staat voor Amusements Club Snaar En Toets Accoorden.

Het orkest bestond uit 25 jongeren, waarvan zo'n 18 gitaristen, twee of drie accordeonisten, een drummer, een bassist en een aantal  percussie spelers. De leden waren afkomstig uit zowel Nederlands als Belgisch Putte en uit Kalmthout.

 

In 1962 werd het gitaarorkest opgericht door gitaarleraar Jos Cleiren uit Putte. Jos Teijsen ging contrabas spelen en regelde allerlei zaken voor de groep. Repetities vonden plaats in Zaal de Roskam en daar werd tweemaal per jaar een bonte avond opgevoerd. De orkestleden droegen witte kleding en rode hesjes en werd gemaakt door de echtgenote van Jos Teijsen

 

Tijdens die uitverkochte bonte avonden in De Roskam traden ook groepjes gevormd uit het orkest op. Gitarist/zanger Frans van Laarhoven en gitariste Gusta Teijsen speelden met o.a. Wilfred Cleiren (de zoon van Jos cleiren) en enkele vrienden uit het orkest nummers van Cliff Richard & The Shadows onder de naam The Kontiki's. Gusta Teijsen was als 10-jarige in 1960 bij het orkest van haar oom Jos Cleiren en haar vader gekomen.

 

The Kontiki's gingen naast hun lidmaatschap van het orkest tevens optreden tijdens talentenjachten e.d. In 1963 viel de groep uiteen en begon Gusta Teijsen met enkele vriendinnen uit het orkest het meidenbandje The Selene's.

 

De groep is rond 1965 een keer live bij Nonkel Bob (Bob Davidse) in een jeudgprogramma op de Belgische TV geweest. Het was op een woensdagmiddag. Nonkel Bob zelf kwam een paar weken van tevoren kijken naar een repetitie in De Roskam te Putte.

 

Eind 1960-er jaren werd een LP  van Acseta uitgebracht.

 

In 1982 vond er een reünie plaats, twintig jaar na dato van de oprichting van het gitaarensemble in 1962.