Daddy & his Vibrations (Ulvenhout 1961-1963)

Bezetting:

Cees Smeekens (sologitaar) naar The All Stars

Ad Smeekens (slaggitaar; drums 1963) naar The All Stars

Jack Goossen (bas) ex- The Hound Dogs; naar The Heralds

Ton van Gils (drums)

Hans Kuystermans † (zang) ex- The Hound Dogs; naar The Heralds

 

Overige bandleden:

Riny van Gils (slaggitaar)

Kees van Rijsbergen (?)

Marc de Roover 1963 (saxofoon, trompet) naar The Heralds

Jan Marijnissen (slaggitaar) 1963 ex- The Flying Strings; naar The Heralds

 

Rock-'n-roll group uit Ulvenhout. De band werd opgericht ten huize van de familie Smeekens. De broers Cees en Ad Smeekens speelden resp. solo- en slaggitaar in de Vibrations. Moeder Smeekens regelde alles voor de band. Hans Kuystermans en bassist Jack Goossen, beiden afkomstig uit The Hound Dogs (Ulvenhout), sloten zich bij de nieuwe formatie aan. Ton van Gils en tijdelijke gitarist Riny van Gils (geen familie) kwamen uit Chaam.

 

Zanger Hans Kuystermans kreeg de naam "Daddy", omdat hij nogal groot was voor zijn leeftijd en ook vanwege z'n baard een echt vaderfiguur leek.

 

De groep trad door geheel West-Brabant op en door de vele optredens gingen ze steeds professioneler werken. Vooral door de komst begin 1963 van de zeer muzikale Belgische saxofonist en trompettist Marc de Roover ging hun show met sprongen vooruit.

 

Medio 1963 vertrok drummer Ton van Gils en Ad Smeekens ging nu noodgedwongen drummen. De uit Bavel afkomstige gitarist Jan Marijnissen (ex- The Flying Strings) volgde hem op als slaggitarist. Als de broers Cees en Ad Smeekens naar het amusementsorkest The All Stars zijn vertrokken (later zitten ze ook nog bij The Avalons) gingen de overgebleven bandleden in 1963 samen met sologitarist Harry Groeneveldt en drummer Ben Murawski verder als The Heralds.