De Pedro's (Oud Gastel)

1e bezetting 1966-1968:

Piet Akkermans (accordeon) ex- The Gold Stars

Piet Heijnen (drums)

 

2e bezetting 1969-1971:

Wim van Steenpaal †(gitaar/zang) ex- The Timonters

Piet Akkermans (accordeon)

- Kees Balemans (accordeon)

Piet Heijnen (drums) naar The Dynacords en De Scottelli's

 

2e bezetting 1971-1975:

Wim van Steenpaal † (gitaar/zang) naar Sjempott (André Moss)

Kees Balemans † (accordeon)

Kees Tak (basgitaar) ex- The Four Tak

Harry Stoffels [vanaf 1973] (sax)

Michel Balemans †(drums) ex- The Four Tak

 

De Pedro's werden in de 1960-er jaren opgericht als duo door Piet Akkermans en Piet Heijnen. Vandaar de naam de Pedro's (p/a  P. Heijnen, Gastelseweg te Roosendaal). Gitarist/zanger Wim van Steenpaal kwam er in 1969 bij, na het uiteenvallen van The Timonters. Kees Balemans op accordeon verving later Piet Akkermans.

 

In 1971 werden The Four Tak beroeps, vanwege zijn autorijschool koos Kees Tak voor The Pedro's. Drummer Michel Balemans ging met hem mee. In 1973 werden ze een kwintet met met de komst van Harry Stoffels op saxofoon.

 

Ze traden op in de bekende danszalen van West-Brabant, zoals Zaal Geerts in Stampersgat, Het Wagenhuis in Nieuw-Vossemeer, zaal Romantica in Zundert en de Eratozaal in Roosendaal. Manager was Toine Broos uit Oud Gastel.

 

Van de Pedro's werden 6 singels uitgebracht, waarvan een bij Tony Dirne in Breda (een eigen productie). Twee werden opgenomen bij J&R productions (Jack 'Jersey' de Nijs). Een bij het Belgische Monopole en verder twee singels in combinatie met een andere artiest bij Johnny Blenco.

 

Discografie:

1970 Je hebt me verleid / Mooi Hawaii meisje  (Marktown 61 269)
1971 Aan de bar / Olé we gaan naar Spanje( Polydor 2050 088)
1972  Een laatste kans / Schaduwen ( Imperial 5C 006-24601)
1972 Lieve kleine krullebol / Piet z'n griet (Monopole S 301)
1973  La-maar komme!! / Doe niet alsof( Elf Prov. ELF 6792 + Passe Partout P 01747)
1983  Doe niet alsof +  'n Mieters mooie meid [Jan Petat] (Limbo 5253)
1984  We gaan nog niet naar huis!!  + La-maar komme!! [De Mosselmannekes] (Limbo 5260)