De Four Tak (Oud Gastel 1967-1972)

1e bezetting (voorheen The Midnight Blues)

Henk Tak  † (gitaar, zang)

Cees Tak (orgel)

Kees Tak (basgitaar, accordeon) in 1971 naar The Pedro's

Fons Tak (drums) in 1970 vervangen door

Michel Balemans (drums) ex- The Elkoms; in 1971 naar The Pedro's

 

2e bezetting (1971-1972):

Henk Tak † (gitaar, zang)

Jac Geers (sologitaar, basgitaar) ex- Trio The Strangers;  naar The Borriquitto's 

Cees Tak (orgel)

Jules Ketelaars (drums) ex- Trio '67; naar De  Electronica's

Corrie Tak (zang) 

 

The Midnight Blues werden in het begin van de 60-er jaren opgericht door de drie musicerende broers Cees, Henk en Dingeman Tak. Jan Nelen speelde accordeon. Nadat Dingeman Tak en Jan Nelen afhaakten kwamen Kees Tak en Fons Tak (beiden geen familie) begin 1965 bij The Midnight Blues en ging de band vrijwel ieder weekend optreden in dancings. Met name Place de Meir (W.v.d. Kasteele aan de Meirstraat), Zaal Geerts in Stampersgat en de Eratozaal (aan de Kade in Roosendaal). Het repertoire bestond uit Nederlandstalig werk, oude rock & roll en populaire hits uit de top-40.

 

Omdat de band bestond uit 4 muzikanten met de achternaam Tak werd begin 1967 besloten onder de naam The Four Tak verder te gaan. Hun stijl paste erg goed bij die van De Heikrekels en Het Radi Ensemble. Een platencontract bij Telstar van Johnny Hoes volgde eind 1968.  Veel nummers werden geschreven en gearrangeerd door organist Cees Tak.

 

Kees Tak en Michel Balemans (hij was Fons Tak in 1970 opgevolgd) vertrokken in 1971 naar De Pedro's. Als opvolgers kwamen Jac Geers en Jules Ketelaars in de groep.

In 1972 volgde de definitieve breuk. Henk Tak (R.I.P overleden op 24-1-2010) begon een duo met Corrie. De fans schreeuwden om een reünie. Die kwam er eerst in 1983 en vervolgens op gezette tijden steeds opnieuw.

 

Alles over de populaire groep uit Oud Gastel is vinden op The Four Tak Site.