The Tomico's (Oudenbosch 1962-1966)

Bezetting:

Tonny Jongenelis (gitaar, zang) naar The Goblins

Marcel van de Smissen (gitaar, zang)

Theo de Rooy alias De Co (sologitaar, zang)

Piet van Eekelen (drums) vanaf 1964

 

In 1962 werd een trio samengesteld door Tonny Jongenelis, Michel van de Smissen en Theo de Rooy, die ze "De Co"noemden. De naam van het trio was snel gevonden To-Mi-Co, dus dat werden de Tomico`s. In de begin periode zongen ze hoofdzakelijk Zuid-Amerikaanse muziek zoals Pepito en La Bamba van Los Machucambos. Op muziekconcoursen eindigden ze altijd bij de eersten, dus werd het hoogtijd om het repertoire wat uit te breiden. Ze zongen tweestemmige nummers van The Everly Brothers, The Blue Diamonds enz.

 

Op een talentenjacht bij Radio Veronica brachten ze het tot in de finale. Bij iedere uitzending moesten de luisteraars stemmen wie ze de beste vonden. Dat resulteerde in een uitnodiging  van de Belgische TV (B.R.T.) om deel te nemen aan een programma genaamd "Tiener- zang -ensembles".

 

Ze verzorgden eind 1962 ook de achtergrondmuziek bij het toneelstuk het Chinese Landhuis van toneelgroep De Koepelspelers, waar ze Brabant mee doortrokken.

 

De muziek veranderde en er kwam een drummer bij: Piet van Eekelen uit Halsteren en "de Co" ging de solo partijen spelen. Toen kwam het accent meer op de dansavonden te liggen. Optredens in Etten-Leur bij de Amilto, in het voorprogramma van de Jumping Jewels in de Kring in Roosendaal.

 

Door werk en militaire dienst brokkelde de samenstelling uit elkaar. Tonny Jongenelis heeft nog even bij The Goblins gespeeld maar door de studie van enkele leden hield het hier ook op en in 1966 was het gedaan.

 

Bron: Tonny Jongenelis (juni 2015)