The Rocking Screamers (Oudenbosch 1960-1964)

THE ROCKING SCREAMERS 1960-1961

Jack Karremans (sologitaar, zang)

Rini Arnouts (gitaar)

Leo Avontuur (gitaar)

Wim Blommerde (gitaar/basgitaar)

Geert van Domburg (drums)

 

THE ROCKING SCREAMERS 1961-1963

Jack Karremans (sologitaar, zang)

Rini van Son (gitaar)

Wim Blommerde (gitaar/basgitaar)

Geert van Domburg (drums)

 

THE ROCKING SCREAMERS 1963-1964

Jack Karremans (sologitaar, zang)

Boudewijn Korsmit (gitaar) ook actief in The Ghost Skiffle Group; later naar The Goblins

Wim Blommerde (theekistbas)

Eddie van der Blij (drums) ook acrtief in The Ghost Skiffle Group; later naar The Goblins

 

De band THE ROCKING SCREAMERS, in 1960 opgericht door Jack Karremans uit Oudenbosch, bestond oorspronkelijk uit enkele leerlingen van de HBS (Thomas More College) en de MULO (Hellemons).

 

Nadat de meeste leden hun eindexamen achter de rug hadden ontstond er een viermansformatie met Rini van Son (op slaggitaar), Geert van Domburg (op drums), Wim Blommerde (op slag-/basgitaar) en Jack Karremans (op sologitaar en zang).

 

In de periode eind 1961 en 1962 werd regelmatig opgetreden op dansavonden in Het Gemeenschapshuis te Oudenbosch, op Wijnfeesten die destijds werden georganiseerd in Hotel De Kroon te Oudenbosch en op verschillende lokaties in West Brabant (Roosendaal, Noordhoek, Zegge, Oud Gastel, Made en Standdaarbuiten). Ook nam de band regelmatig deel aan de in die tijd populaire talentenjachten (songfestivals) en verzorgde de band het muzikale deel in het cabaret van Toon Houtepen uit Oudenbosch dat optrad in West Brabant (de baten waren 'Voor het behoud van de Basiliek'). Het repertoire bestond uit skiffle en songs/muziek van Cliff Richard and The Shadows, Elvis Presley, The Everly Brothers, enz.

 

In de loop van 1963 veranderde de samenstelling van de band om verschillende redenen. Rini van Son en Geert van Domburg verlieten de groep. Hun plaatsen werden ingenomen door Boudewijn Korsmit en Eddie van der Blij.

 

Eind 1963, begin 1964 is de formatie ter ziele gegaan (militaire dienst, verkering, enz.). Boudewijn Korsmit en Eddie van der Blij speelden in die periode ook al bij The Ghost Skiffle Group, waaruit later The Goblins ontstond.