The Parc Set (Hoeven/Standdaarbuiten 1965-1969)

Bezetting:

Piet Schneijdenberg (sologitaar, bas, trompet, zang) naar The Magic Four

Cor Hoogeveen (bas, orgel, zang) naar The Blues

Ad Hoogeveen (drums, zang)

Rien Buys (zang, slaggitaar) tot augustus 1968

Anja van den Avoort † (zang) sedert 1967; solo in 1969 als Anja (hit: De Laatste Dans)

 

Bert Jungbeker (slaggitaar) ex- The Rocking Strangers (vanaf augustus 1968)

Fred Jungbeker (gitaar, zang) ex- The Rocking Strangers (vanaf augustus 1968); naar The Dynacords

 

The Parc Set bestond uit de broers Ad en Cor Hoogeveen uit Hoeven en Piet Schneijdenberg en Rien Buijs uit Standdaarbuiten. De naam van de band werd gevormd door de eerste letters van de voornamen van P(iet), A(d) , R(ien) en C(or). De groep was door toetreding van Rien Buijs ontstaan uit de Picora's. De gebroeders Hoogeveen stammen uit een muzikale familie, want al daarvoor speelden Ad en Cor samen met hun zussen Jo en Greet op bruiloften en buurtfeesten met hun band 'The Four Musicians'. De winnares van de wedstrijd voor de solozangers- en zangeressen tijdens MUSICA 1967, Anja van den Avoort uit Breda, werd later de vaste zangeres bij The Parc Set. In mei 1967 nam Cees van den Broek het initiatief om voor de band een fanclub op te richten. Al snel werden 300 leden geregistreerd. De fanclub organiseerde maandelijks balavonden voor de leden. Ook gingen 70 leden in juli 1967 mee naar een talentenjacht in het Belgische Veerle, alwaar The Parc Set de eerste prijs wegsleepten uit een deelnemersveld van 54 bands en solisten.

 

Naast deze amusementsoptredens trad The Parc Set ook regelmatig op samen met het eind 1966 opgerichte Jongerenkoor in de St. Janskerk in Hoeven en zelfs een keer tijdens een eucharistieviering in Zwijndrecht. In augustus 1968 stopte Rien Buijs ermee. Hij werd vervangen door de tweeling broers Bert en Fred Jungbeker, beiden afkomstig uit de beatband The Rocking Strangers uit Bergen op Zoom. Eind 1968 werd de groep ontbonden, omdat het spelen te veel tijd vergde. Cor Hoogeveen ging de professionele kant op bij het combo Wil de Bras. Ad Hoogeveen en Piet Schneijdenberg sloten zich aan bij een andere amateurband.

 

The Parc Set speelden vaak in Roosendaal. Met name in de Eratozaal en in september 1968 waren ze met hun nieuwe bezetting ook van de partij tijdens het TROS radio programma Boem van Jos Brink in een live uitzending vanuit het St. Jozefhuis. Ze speelden toen: Dong Dong Di Ki Di Gi Dong (The Golden Earrings) en Baby Don't You Worry.

 

 

The Parc Set - Baby Don't You Worry (live radio uitzending vanuit het Sint-Jozefhuis in Roosendaal 1968)