The Flying Notes (Oudenbosch ca. 1958-1963)

Bezettting:

Peter Teunissen (gitaar/zang)

Hans de Veth (gitaar)/zang)

Tonny Reuvers (drums)

 

Trio uit Oudenbosch. Het zangduo Peter Teunissen en Hans de Veth was zeer bedreven in het vertolken van het repertoire van The Everly Brothers. In navolging van The Blue Diamonds kwam Tonny Reuvers in ca. 1959 het duo op drums begeleiden. Peter en Hans speelden in de  beginperiode op zelfgebouwde electrische gitaren.

Namens de KAJ van Oudenbosch namen zij op 28 mei 1960 deel aan een talentenjacht in Etten-Leur, waar The Flying Notes meteen de eerste prijs in de wacht sleepten. Dat kunststukje herhaalden zij op 8 oktober van dat jaar op een muziekfestival in Zevenbergen. Op zaterdag 10 december 1960 verzorgden zij de muziek tijdens een bal dat door de KAJ werd georganiseerd te behoeve van de landelijke actie "Chili" voor de slachtoffers van een aardbeving. Tijdens een song-  en muziekfestival op 4 februari 1961 in het Gemeenschapshuis van Oudenbosch wonnen zij wederom een eerste prijs. Reden voor Piet Janssen (van de Oudenbossche Drumband) om goed een maand later, op 12 maart 1961, een aanzet te geven tot de oprichting van een fanclub. Dat gebeurde tijdens een halfvastenbal, waar ook The Thieme Brothers optraden. De contributie van de fanclub en de toegang bedroeg toen vijftig cent en de opbrengst kwam te goede voor aanschaf van microfoons en andere attributen. The Flying Notes deden daarna nog regelmatig mee aan talentenjachten. Zo  namen zij op 14 december 1963 deel aan een muziek- en songfestival georganiseerd door NFSG (The New Foxlake's Skiffle Group) in het Gemeenschapshuis in Nieuw Vossemeer. In 1964 hield het trio op te bestaan. Hun laatste optreden was op 25 januari van dat jaar tijdens een balavond in het Gemeenschapshuis, samen met The Tomico's.

 

Bronnen:

  • Peter Teunissen - foto's en informatie
  • Muzikaal Oudenbosch in de jaren 60 door Kees Heskens en Bernard den Braber. Uitgave Heemkundige Kring Broeder Christofoor (Jaarboek 2016)