19th Dimension (Bergen op Zoom 1966-1970)

Bezetting: 1966-1968

Toon Meerbach (sologitaar) 1966; ex- The Sharks

- Harry Voermans (sologitaar) vanaf 1967; ex - The Vikings

Kees Kats (slaggitaar) ex- The Sharks
John Boertjes (basgitaar) ex- The Sharks
Arie Noordhuizen (drums) ex- The Sharks; naar Labyrinth
Jan Vriens (zang) ex- The Sharks vervangen door:
- Jan Slokkers (zang)

 

2e Bezetting: 1968-1970

Kees Kats (gitaar)

Harry Voermans (gitaar)

Nico Franken (basgitaar)
Chris Videler (drums) naar Park Lane
Frans Mortiers (zang) naar Duo Frank & Mirella


De groep is in 1965 begonnen als The Sharks. In 1966 gingen ze verder als Group 19th. Dimension (van de Stones -19th. Nervous Breakdown en de Byrds - Fifth Dimension)  en werd er stevige beat en rhythm & blues gespeeld.

Tijdens de allerlaatste avond georganiseerd door Tenny Twenny in het Walhalla in Bergen op Zoom speelden ze samen met Clover Leaf.

 

Zanger Frans Mortiers vormde na het uiteenvallen van de band een duo met zangeres Mirella Jacobs. Als Frank & Mirella brachten zij aanvankelijk evergreens op bruiloften en partijen, totdat ze ontdekt werden door Jack de Nijs voor zijn JR productions. Het duo werd soms begeleid door The Midnight Specials.

 

Toelichting van John Boertjes bij 1e foto:

Niet te zien, maar wel nadrukkelijk aanwezig: Arie Noordhuizen achter de drums. De foto is waarschijnlijk gemaakt in 1966, tijdens een optreden in het parochiehuis aan de Kastanjelaan. We speelden ook vaak op de Mollersoos, in het zaaltje achter bioscoop de Luxor.Ik kan mij nog herinneren, dat de toenmalige eigenaar van het complex , dhr. Bemmer, de stoppen eruit draaide, als hij vond dat we te hard speelden. Zo ging dat in die tijd.....