The Silver Tunes (Bergen op Zoom 1960-1966)

Bezetting:

Jan Suijkerbuijk (sologitaar)

Aloys de Waal (slaggitaar, zang)

Hans van de Broek (theekistbas, basgitaar)

Piet Koolen (drums, percussie)

 

Deze jongens zijn begonnen als skifflegroep toen ze 14/15 jaar oud jong waren. Ze woonden in dezelfde straat. Gestart met 2 ukeleles, 1 theekistbas en 2 sambaballen. Een jaartje later omgezet in gitaren en drums.

 

Leuke anecdote: Als 14/15 jarige tieners deden zij mee aan een songfestival in Roosendaal. Daar wonnen zij de tweede prijs, achter The Richards, een reeds "gesettelde"band in die omgeving. Goed voor The Silver Tunes dat ze tweede werden en niet eerste anders hadden ze de laatste trein naar Bergen op Zoom gemist. Na de prijsuitreiking moesten de jongens in gestrekte draf met hun instrumenten, inclusief theekistbas, naar het station in Roosendaal om die trein te halen. Eigen vervoer konden ze zich nog niet permitteren. Ze speelden voor zo'n 10 gulden de hele avond. (ca. € 4,50). Met hun enthousiaste manier van optreden wisten ze steeds snel het publiek voor zich te winnen.

 

Na de skiffle periode werd het repertoire voornamelijk opgebouwd uit liedjes van Cliff Richard and the Shadows.

 

Repeteren gebeurde veelal op zondagmorgen bij een van de jongens thuis. Bij goed weer in de tuin, tot ergernis van de buren omdat de duiven niet op de klep wilden vallen. Goede herinneringen hebben ze aan hun optredens met o.a. Willeke Alberti, Anneke Grönloh en Sandra Reemer. De bezetting is nooit gewijzigd.

 

Aloys de Waal was de solozanger en begeleidingsgitarist. Hij is zich gaan toeleggen op het schrijven van teksten (dialect).

 

Jan Suijkerbuijk heeft een eigen muziekstudio ingericht en componeert en musiceert nog dagelijks.

 

Hans van de Broek is o.a. toegetreden tot een gerenomeerde Beierse Kapel en een meer dan verdienstelijk klarinetist geworden.

 

Piet Koolen is buiten de stad gaan wonen en helaas uit beeld verdwenen. Of hij nog iets met muziek doet is niet bekend.