The Moslems (This Generation) (Bergen op Zoom 1965-1970)

Bezettingen:

Cor Rijnkels (sologitaar) naar Park Lane

John Hopmans (slaggitaar) naar Park Lane

Jack Dons (slaggitaar) tot eind 1966; (zijn broer Johan speelde bij The Injection en Marmic Shaboo)

Leon Matthijssen (basgitaar) tot juli 1967

Adrie Kommers (basgitaar) vanaf juli 1967; ex- The Rocking Strangers; naar Before Heaven

Kees Simons (orgel) vanaf 1969; naar Park Lane

John van Kooten (drums) naar Before Heaven

 

Manager: Piet Jeroense

Road managers: Ton Groffen, Cobus van de Ketterij, Willem van Bladel

 

Cor Rijnkels en John van Kooten kenden elkaar van een accordeonbandje. In de zomer van 1965 besloten ze een beatgroup te vormen onder de naam THIS GENERATION. Naast Cor Rijnkels op sologitaar en John van Kooten op drums sloten zich John Hopmans (slaggitaar), Jack Dons (slaggitaar) en Leon Matthijssen op bas zich bij de groep aan. In de zomer van 1966 werd de naam gewijzigd in THE MOSLEMS. Korte tijd later verliet Jack Dons de band en gingen ze als viermans formatie verder. Naast repetities werd er ook regelmatig opgetreden in zaal 'den Ronden' in Nieuw Borgvliet. Eveneens werd er o.a. opgetreden in Huijbergen en De Ster.

 

Tijdens een van de optredens in zaal 'den Ronden' in Nieuw Borgvliet in juli 1967 nam bassist Adrie Kommers (ex- THE ROCKING STRANGERS 1959-1965) spontaan de plaats in van Leon Matthijssen, die wegens omstandigheden de groep moest verlaten. De 4-mans beatgroup kon dankzij de vele optredens steeds betere instrumenten en versterkers te kopen.  Naast beat & blues ging men zich steeds meer toeleggen op close harmony singing.

 

Kees Simons komt met zijn Philicorda orgel The Moslems versterken. Ze spelen dan al met Fender, London City Marquis en Dallas versterkers. John van Kooten zit achter een Ludwig drumstel. Ze hebben dan voor fl. 30.000 aan spullen en geen cent schuld!

 

In augustus 1970 verlaten John van Kooten en Adrie Kommers verlaten de band en richten BEFORE HEAVEN op. THE MOSLEMS gaan door als PARK LANE.

 

Met dank aan Adrie Kommers voor de foto's en de informatie.