Road (Nick Mackenzie) (Bergen op Zoom 1967-1973)

1e bezetting: 1969-1971

Loetje Leemans (sologitaar) naar Clover Leaf

Nick van den Broeke (gitaar, zang) ex- The Comets

Kees den Hoed (basgitaar)

Roy Stubbs (drums) ex- The Blues

 

2e bezetting: 1971-1973

Eugène den Hoed (gitaar) ex- Clover Leaf; naar Jan Blok & The Blockheads

Nick van den Broeke (gitaar, zang) solo als Nick Mackenzie

Kees den Hoed (basgitaar) naar Jan Blok & The Blockheads

Dirk van de Beek alias Bobo James (drums)

 

Nick van den Broeke alias Nick Mackenzie kwam in 1958 met zijn moeder vanuit Bandoeng naar Bergen op Zoom. Hij speelde in de tweede helft van de jaren zestig als zanger/gitarist in bandjes als The Secrets en The Comets. Samen bassist Kees den Hoed, de jongere broer van Eugène den Hoed, Loetje Leemans (gitaar) en Roy Stubbs (drums) werd eind 1969 de band Road opgericht.

 

In 1971 kwamen ze in contact met JR productions van Jack de Nijs (Jack Jersey) in Roosendaal. Met hun eerste plaat Never Leave Me Lonely, geschreven door Jack de Nijs en Loetje Leemans, scoorden ze een hit in de Veronica Top 40. Het nummer bereikte de 15e plaats. De opvolger Sweet Little Sixteen werd een flop.

 

Eind 1971 ruilde Eugène den Hoed van plaats met Loetje Leemans als sologitarist van Cloverleaf. De broers Eugène en Kees den Hoed speelden nu samen tot het uiteenvallen van Road in 1973. Roy Stubbs is later naar Kuta op Java vertrokken. Nick van den Broeke werd als Nick Mackenzie gelanceerd in de stal van Jack Jersey. Met zijn eerste singles One is One en Juanita kwam hij in 1973 in de top 10 terecht.

 

Eugène en Kees den Hoed gingen samen met drummer Chris Videler spelen bij de Zuid-Bevelandse rock'n'roll pionier Jan Blok in zijn band The Blockheads. Het trio uit Bergen op Zoom was daarna in Goes actief met de zangers Kees Schipper en later John Caljouw (o.a. Dragonfly) in Lois Malone. Later was het broederpaar samen te vinden bij Vuurstaal, Bonfire (maakte in 1974 een instrumentale symfonische rock LP), Johnny's Rock & Roll Band (John Caljouw), The Hommel House Band en The Springband (Rob de Nijs).

 

Discografie:

1971 Never Leave Me Lonely / We Don't Leave Them (Polydor 2050 091)

1971 Sweet Little Sixteen / Time of Troubles (Imperial 5C 006-14481)